HISTORIA   /   IHMISET   /   YHTEISTYÖSSÄ
Ihmiset
Maksim Komaro
Maksim Komaro on sirkusalan keskeisiä vaikuttajia Suomessa. Oman taiteellisen työnsä lisäksi sirkustaiteilijana ja -ohjaajana hän on toiminut sirkusopettajana eri puolilla maailmaa. Komaro on ollut perustamassa monia sirkusalan keskeisiä rakenteita Suomessa: Cirko Uuden sirkuksen keskus, Sirkuksen Tiedotuskeskus, eri festivaalit sekä sirkusalan hautomo-toiminta. Hänelle myönnettiin ensimmäisenä sirkustaiteen edustajana valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha v. 2003 sekä uudestaan v. 2008. Komaro on yksi Circo Aereon taiteellisista johtajista.

Jani Nuutinen
Jani Nuutinen on valmistunut sirkustaiteilijaksi Ranskan kansallisesta Centre National des Arts du Cirque sirkuskoulusta vuonna 2001 ja on siitä lähtien asunut Ranskassa. Hän on toiminut sekä sirkustaiteilijana että lavastajana useissa suomalaisissa ja ulkomaisissa produktioissa. Nuutinen on kiertänyt omilla yhden miehen sirkusesityksillään suurella menestyksellä eri puolilla maailmaa. Nuutinen palkittiin taiteen valtionpalkinnolla vuonna 2005. Nuutinen toimii yhtenä Circo Aereon taiteellisista johtajista.

Sanna Silvennoinen
Sanna Silvennoinen on valmistunut tanssijaksi Amsterdamse Hogeschool voor de Kunstenista. Silvennoinen on toiminut sekä tanssijana että sirkustaiteilijana useissa kotimaisissa ryhmissä. Silvennoinen on toiminut koreografina ja esiintyjänä monissa keskeisissä kansainvälisesti menestyneissä suomalaisissa sirkusesityksissä. Työssään hän on keskittynyt erityisesti nykytanssin elementtien liittämisestä ilma-akrobatiaan: improvisaatio, tilan käyttö ja musiikin ja liikkeen tiivis vuorovaikutus korostuvat Silvennoisen esiintymisessä ja ohjaajan työssä. Sanna Silvennoinen on yksi Circo Aereon taiteellisista johtajista.

Markus Lahtinen
Markus Lahtinen on toiminut säveltäjänä ja muusikkona lukuisissa sirkus-, tanssi- ja teatteriesityksissä. Hänet tunnetaan multi-instrumentalistina, joka hallitsee laajan skaalan musiikkityylejä ja -lajeja. Circo Aereossa Lahtinen on vaikuttanut paitsi säveltäjänä myös esiintyjänä.

Tuomas Norvio
Tuomas Norvio alias Verneri Lumi toimii muusikkona mm. RinneRadio - yhtyeessä. Hänen sävellyksiään ja äänisuunnitelmiaan on kuultu lukuisissa sirkus- ja teatteriesityksissä, radio- ja tv-ohjelmissa sekä installaatioissa. Norvio on toiminut äänisuunnittelijana/muusikkona Circo Aereon teoksissa Wimma, Trippo, rec, Fritt Fall, Espresso, FUR!, Musta Leijona, Camping ja Herra Bartokin Sirkus.

Kati Mantere
Puvustaja Kati Mantere on työskennellyt mm. Stockholms Stadsteaternissa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Tampereen Työväenteatterissa. Tällä hetkellä hän työskentelee Circo Aereon tuotantojen lisäksi Teatterikorkeakoulun opetusteatterin puvustossa. Mantere on toiminut pukusuunnittelijana teoksissa Baby Dough, Trippo, Wimma, Super8, rec, Louisiana Circus, Fritt Fall, O/I, FUR!, Musta Leijona ja Herra Bartokin Sirkus.

Juho Rahijärvi
Freelance-valosuunnittelija Juho Rahijärvi on valmistunut Teatterikorkeakoulun valo-ja äänisuunnittelun laitokselta. Hän on työskennellyt vuodesta -98 alkaen tanssin, teatterin, sirkuksen, museo- ja ympäristövalaisun, valoinstallaatioiden ja erilaisten musiikkitapahtumien parissa. Rahijärvi on toiminut Circo Aereon valosuunnittelijana teoksissa Wimma, Louisiana Circus, Espresso, O/I, Musta Leijona, Camping ja Herra Bartokin Sirkus.

Suvi Hänninen
Pukusuunnittelija Suvi Hänninen on suunnitellut puvustuksen useisiin Circo Aereon teoksiin. Hänninen pyörittää ompelimoa helsingin kalliossa.


Copyright Circo Aereo 2007